Többlet zöldhulladék térítésmentes átvétele a hulladékudvarban, Kossuth L. utca.
A hulladékudvar telefonszáma: (+36 20) 931-6610. A hulladékudvar eléréséhez kattintson ide!

Elhelyezhető hulladékok:
A családi házas övezetekben a gyûjtõszigeteken található edényekbe csak a vegyes üblösüvegek hulladékok helyezhetõk el. A lakótelepeken továbbra is 3 frakciós gyûjtéshez találhatók gyûjtõ edények.

PAPÍR

Ez a konténer újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz gyűjtésére való. Tejes és gyümölcsitalos (kombinált) dobozokat minden esetben mossuk ki és tapossuk laposra! Majd a papír vagy a műanyag konténerbe helyezzük el, attól függően, hogy hogyan jelzik.
Kérjük higiéniás okokból ne dobjuk bele az élelmiszer- maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) papírokat, használt papír zsebkendőt, szalvétákat stb.
A feldolgozás legfontosabb feltétele, hogy a papír ne legyen szennyezett, zsíros! Fordítsunk figyelmet arra is, hogy nem kerülhet a papírgyűjtő konténerbe pl. műanyag, vagyis:
• füzetborító, műanyag mappa, nejlon fólia (vigyázzunk, a hentesáru csomagolásához sokhelyütt használnak papír-műanyag összetételű fóliát);
• műanyag kötözőzsinór;
• ragasztószalag (pl. dobozok lezárásához használt). Éppen ezért az összegyűjtött újságpapírt ne műanyagzacskóban tároljuk, és ne műanyagzsineggel kötözzük össze. A legjobb, ha összekötözés nélkül egy papírzacskóba rakjuk.


MŰANYAG

Üdítős, ásványvizes PET-palackokat dobhatunk bele. Ne dobjunk bele flakont, tejes, joghurtos poharat, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert hasznosításuk jelenleg nem megoldott!
Véletlenül sem kerülhet a műanyag közé:
• üvegpalack (sajnos sokan összekeverik a kétféle palackot);
• papírcímke;
• ételmaradék.


ÜVEG

Fehér és színes üveg ( gyűjtőszigeten ÜVEG felirat)
A tiszta, kiöblített italos és egyéb, a háztartásban már feleslegessé vált színes vagy
színezetlen üvegeket - konzerves, parfümös, italos stb. - dobhatjuk ide.
Ne dobjunk bele mûanyag palackokat,tükröt, ablaküveget, villanykörtét, szemüveget, nagyítót, drótszövetes üveget, kerámiát, porcelánt, neoncsövet!
Ne dobjunk bele drótszövetes üveget, katedrálüveget, kerámiát, porcelánt. Az üvegekről távolítsuk el a fém kupakokat !